Καταστατικό Σωματείου

Επισυνάπτεται το Καταστατικό του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων:

Καταστατικό Σ.Ε.Ρ.

Αίτηση Εγγραφής

Εάν επιθυμείτε να γίνετε μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων (Σ.Ε.Ρ.), παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά το καταστατικό και τον κώδικα δεοντολογίας και πρακτικής του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων, και εφ' όσον αποδέχεστε τους όρους των, να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής. Αφού τη συμπληρώσετε, εσώκλειστε σε ένα φάκελο την αίτηση εγγραφής μέλους, ένα φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού σπουδών σας, δυο φωτογραφίες και ταχυδρομήστε τα στην κάτωθι διεύθυνση : ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ Σπαθάρη 2, Πολύγωνο τ.κ. 114 76, Αθήνα.

Διαφορετικά, μπορείτε να τα σκανάρετε και να τα αποστείλετε μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επίσης, για τις καταθέσεις σας, ο αριθμός λογαριασμού μας είναι στην τράπεζα της EUROBANK: 0026 027962 0200682313  ή ΙΒΑΝ: GR5602602790000620200682313
Όνομα: Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων
Παρακαλούμε στη θέση ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ να γράφετε το όνομά σας και το λόγο κατάθεσης (π.χ. εγγραφή, συνδρομή 2014, σεμινάριο. κλπ).

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (aitisi eggrafis ser.doc)aitisi eggrafis ser.doc[ ]73 Kb

Το Σ.Ε.Ρ. σήμερα

Το Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων με τον διακριτικό τίτλο Σ.Ε.Ρ. και έδρα την Αθήνα ιδρύθηκε το 1992 και έχει ως σκοπό την προστασία, την βελτίωση και την διατήρηση της φυσικής κατάστασης του ανθρώπινου οργανισμού με την εμβάθυνση στη μελέτη την εξάσκηση και την προώθηση της επιμόρφωσης, της διδασκαλίας και την πρακτική εξάσκηση σ' αυτήν ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία θα βοηθούσε στην επίτευξη του ανώτερου σκοπού.

Μέσα για την επίτευξη του πιο πάνω σκοπού είναι η διενέργεια ερευνών και σεμιναρίων, οργάνωση διαλέξεων, οργάνωση και υποστήριξη προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και εξάσκησης με σκοπό την διατήρηση υψηλών προδιαγραφών στην εξάσκηση της Ρεφλεξολογίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, καθώς και η προβολή και ενημέρωση του κοινού μέσω των μέσων μαζικής Ενημέρωσης.

Περισσότερα...

Εγκύκλιος

Το Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων, για να καλύψει τη κρατική έλλειψη νόμων και κανονισμών έχει θέσει αρχές, κανονισμούς και κατευθυντήριες γραμμές για τη προστασία της Ρεφλεξολογίας, των Ρεφλεξολόγων αλλά και των πολιτών που επιθυμούν να δεχθούν τις υπηρεσίες του ρεφλεξολόγου.
Οι κανονισμοί αυτοί, ακολουθούν τις αρχές Συλλόγων Ευρωπαϊκών χωρών και ισχύουν για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Αναφέρουν τις προϋποθέσεις για την αναγνώριση των κέντρων εκπαίδευσης  από το Σ.Ε.Ρ., με την Αναλυτική Κατάσταση Προγράμματος Εκπαίδευσης, τη
Διάρκεια σπουδών, τα υποχρεωτικά Βασικά Μαθήματα, την διάρκεια ωρών των μαθημάτων, τον τρόπο εισαγωγής των Σπουδαστών κ.λ.π.

Εκπαίδευση που δεν ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις της εγκυκλίου δεν θεωρείτε επαγγελματική και μπορεί να γίνεται μόνο με τη διευκρίνιση «ερασιτεχνική - για προσωπική χρήση» .
Εκπαίδευση με αλληλογραφία δεν αναγνωρίζεται

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την Εγκύκλιο.

Κώδικας Δεοντολογίας

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ρεφλεξολόγων, για τη σωστή διατήρηση των Βασικών Αρχών του, υπενθυμίζει στα μέλη του και προτείνει τη σωστή χρησιμοποίηση των εξής όρων και λέξεων.

Περισσότερα...

Σκοποί Σωματείου

Οι σκοποί του Σωματείου είναι:
Η προστασία, η βελτίωση και η διατήρηση της φυσικής κατάστασης του ανθρώπινου οργανισμού με την εμβάθυνση στην μελέτη, την εξάσκηση και την εξειδίκευση της Ρεφλεξολογίας, με την προώθηση της επιμόρφωσης, της διδασκαλίας και την πρακτική εξάσκηση σ' αυτήν ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία θα βοηθούσε στην επίτευξη αυτού του σκοπού.
Μέσα για την επίτευξη του πιο πάνω σκοπού είναι:

Περισσότερα...

Έρευνα

Το χρονικό της έρευνας της Ρεφλεξολογίας στο Ωνάσιο Καρδιοχειρουργικό κέντρο.

 

Τον Οκτώβριο του 1988 ο υποδιευθυντής και ο επιμελητής της πρώτης καρδιοχειρουργικής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Κος Σταυρίδης και Κος Λουκάς αντίστοιχα, επικοινώνησαν με αντιπροσωπεία του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων για να προτείνουν την διεξαγωγή έρευνας στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο. Έπειτα από πολλές συναντήσεις αποφασίσθηκε και οργανώθηκε η μέθοδος αυτής της έρευνας.

 

Περισσότερα...

Ιστορία του Σωματείου

Ίδρυση Σωματείου

Η πρώτη συνάντηση ρεφλεξολόγων που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα ήταν το 1983 στην gallery ORA στην οδό Ξενοφώντος, στην Πλάκα. Εκεί συναντήθηκαν οι : Κολοβού, Μπαλωμένου, Ματζιβή, Βρέττα, Ανδρέου, Στραβελάκη, Αγαπητός, οι οποίοι υπήρξαν οι πρωτοπόροι και έβαλαν τις βάσεις για την δημιουργία του Σωματείου Ρεφλεξολόγων. 


Περισσότερα...