Λειτουργία Σ.Ε.Ρ

Αθήνα 19 Μαίου 2016 Αρ. Πρωτ. 2022

 

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, σε αναγνώριση της ανάγκης μας, να ενημερώσουμε τα μέλη του σωματείου μας, τους συναδέλφους μας, τους εκπαιδευτές των σχολών, καθώς και τις διευθύνσεις των Σχολών Ρεφλεξολογίας, πραγματοποιήσαμε κάποιες συναντήσεις με ειδικό στα σωματειακά θέματα δικηγόρο, ώστε να μπορούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις, χρήσιμες αλλά και πάνω από όλα νόμιμες. Κατόπιν αυτών είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε για κάποιες αλλαγές στο υπάρχον από συνήθεια καθεστώς.

 

Το πρώτο και μείζον θέμα αφορά στην Σχέση του Σωματείου με τις Σχολές Ρεφλεξολογίας:

Από τώρα και στο εξής καμία σχολή, σπουδαστήριο ή άλλη επιχείρηση σχετική με την ρεφλεξολογία, δεν δύναται να χρησιμοποιεί τον όρο «αναγνωρισμένη από το Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων».

Είναι ένας όρος που μπορεί να εκθέσει πολύ σοβαρά το Σωματείο έναντι του νόμου περί εκπαίδευσης και κατά συνέπεια, μετά την επιστολή αυτή και οποιονδήποτε χρησιμοποιεί αυτό τον όρο. Η αλλαγή αυτή θα πρέπει να γίνει εντός δεκαημέρου. Αντί αυτού του όρου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λέξη «Διαπιστευμένη από το Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων», με κάποιες προϋποθέσεις όμως, οι οποίες αναφέρονται παρακάτω:

- Βασικότερη όλων είναι η προϋπόθεση για αυτήν τη διαπίστευση και την ανακοίνωση της, να υπάρχει χρηματικό αντάλλαγμα, ονομαζόμενο ως «χορηγία» ή «οικονομική ενίσχυση προς ευόδωση των σκοπών του σωματείου», αφού ο σκοπός της είναι η προσέλκυση αγοραστικού κοινού. Άλλως πλήττεται το συμφέρον του σωματείου και η διαφάνεια και το Σωματείο για να προστατευθεί θα πρέπει να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες. Το ποσό αυτό ορίζεται στα 150 ευρώ ετησίως, βάση απόφασης του διοικητικού συμβουλίου και θα πρέπει να καταβληθεί το συντομότερο στο ταμείο του σωματείου, αλλά πάντως πριν την έναρξη της διαφημιστικής προβολής των τμημάτων εκπαίδευσης των σχολών, για το νέο εκπαιδευτικό έτος.

- Δεύτερη προϋπόθεση είναι να ενημερώνεται γραπτώς (μπορεί και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), η γραμματεία του σωματείου, στην αρχή κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς, για το πρόγραμμα εκπαίδευσης που θα προσφέρει, καθώς και για τα στοιχεία των εκπαιδευτών που θα είναι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα αυτό. Αυτή η ρύθμιση αφορά σε όλα τα μαθήματα που είναι υποχρεωτικά βάση της διδασκόμενης ύλης. Οι υπεύθυνοι όμως για το μάθημα της ρεφλεξολογίας, θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων.

 

Το δεύτερο θέμα αφορά στην Επικοινωνία με τα Μέλη μας:

Είναι καθόλα νόμιμο και εντάξει, η επικοινωνία και οι ενημερώσεις από την γραμματεία του σωματείου να γίνονται μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ακόμα και η ειδοποίηση για Γενική Συνέλευση. Όποιος έχει δώσει την ηλεκτρονική του διεύθυνση στην γραμματεία του σωματείου, η οποία νοείται ως διεύθυνση επικοινωνίας, αυτήν και θα χρησιμοποιεί η γραμματεία, χάριν ευκολίας και οικονομίας χρόνου και χρήματος. Αν κάποιος επιθυμεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις στην ταχυδρομική του διεύθυνση, παρακαλείται να μας ενημερώσει εκ νέου.

 

Τρίτο θέμα είναι αυτό της Ενημέρωσης των Μελών:

Προσκαλούμε και παρακαλούμε τα μέλη, τα επίτιμα μέλη, τα παλαιά μέλη και τους φίλους του σωματείου μας, για τα θέματα που αφορούν στο Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων, να ενημερώνονται από το ίδιο το Σωματείο και κατά προτίμηση απευθείας ο κάθε ένας. Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και η γραμματεία, είναι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και εξήγηση. Οι ανακοινώσεις που ισχύουν για το Σωματείο, είναι μόνο αυτές από το Σωματείο και για τις υπόλοιπες δεν φέρουμε καμία ευθύνη. Είναι λοιπόν και ευθύνη του κάθε ενός για το από πού θα ενημερώνεται.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας και είμαστε σε αναμονή για να ορισθεί η ημερομηνία της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Σας ευχαριστούμε.

 

Με εκτίμηση τα μέλη του Δ.Σ.

Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων - Γραμματεία Σπαθάρη 2, 114 76 Πολύγωνο

Τηλ. 210 6424818 - Fax. 210 6451532

www.reflexology.gr - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Καταστατικό Σωματείου

Επισυνάπτεται το Καταστατικό του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων:

Καταστατικό Σ.Ε.Ρ.

Αίτηση Εγγραφής

Εάν επιθυμείτε να γίνετε μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων (Σ.Ε.Ρ.), παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά το καταστατικό και τον κώδικα δεοντολογίας και πρακτικής του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων, και εφ' όσον αποδέχεστε τους όρους των, να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής. Αφού τη συμπληρώσετε, εσώκλειστε σε ένα φάκελο την αίτηση εγγραφής μέλους, ένα φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού σπουδών σας, δυο φωτογραφίες και ταχυδρομήστε τα στην κάτωθι διεύθυνση : ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ Σπαθάρη 2, Πολύγωνο τ.κ. 114 76, Αθήνα.

Διαφορετικά, μπορείτε να τα σκανάρετε και να τα αποστείλετε μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επίσης, για τις καταθέσεις σας, ο αριθμός λογαριασμού μας είναι στην τράπεζα της EUROBANK: 0026 027962 0200682313  ή ΙΒΑΝ: GR5602602790000620200682313
Όνομα: Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων
Παρακαλούμε στη θέση ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ να γράφετε το όνομά σας και το λόγο κατάθεσης (π.χ. εγγραφή, συνδρομή 2014, σεμινάριο. κλπ).

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (aitisi eggrafis ser.doc)aitisi eggrafis ser.doc[ ]73 Kb

Το Σ.Ε.Ρ. σήμερα

Το Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων με τον διακριτικό τίτλο Σ.Ε.Ρ. και έδρα την Αθήνα ιδρύθηκε το 1992 και έχει ως σκοπό την προστασία, την βελτίωση και την διατήρηση της φυσικής κατάστασης του ανθρώπινου οργανισμού με την εμβάθυνση στη μελέτη την εξάσκηση και την προώθηση της επιμόρφωσης, της διδασκαλίας και την πρακτική εξάσκηση σ' αυτήν ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία θα βοηθούσε στην επίτευξη του ανώτερου σκοπού.

Μέσα για την επίτευξη του πιο πάνω σκοπού είναι η διενέργεια ερευνών και σεμιναρίων, οργάνωση διαλέξεων, οργάνωση και υποστήριξη προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και εξάσκησης με σκοπό την διατήρηση υψηλών προδιαγραφών στην εξάσκηση της Ρεφλεξολογίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, καθώς και η προβολή και ενημέρωση του κοινού μέσω των μέσων μαζικής Ενημέρωσης.

Περισσότερα...

Εγκύκλιος

Το Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων, για να καλύψει τη κρατική έλλειψη νόμων και κανονισμών έχει θέσει αρχές, κανονισμούς και κατευθυντήριες γραμμές για τη προστασία της Ρεφλεξολογίας, των Ρεφλεξολόγων αλλά και των πολιτών που επιθυμούν να δεχθούν τις υπηρεσίες του ρεφλεξολόγου.
Οι κανονισμοί αυτοί, ακολουθούν τις αρχές Συλλόγων Ευρωπαϊκών χωρών και ισχύουν για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Αναφέρουν τις προϋποθέσεις για την αναγνώριση των κέντρων εκπαίδευσης  από το Σ.Ε.Ρ., με την Αναλυτική Κατάσταση Προγράμματος Εκπαίδευσης, τη
Διάρκεια σπουδών, τα υποχρεωτικά Βασικά Μαθήματα, την διάρκεια ωρών των μαθημάτων, τον τρόπο εισαγωγής των Σπουδαστών κ.λ.π.

Εκπαίδευση που δεν ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις της εγκυκλίου δεν θεωρείτε επαγγελματική και μπορεί να γίνεται μόνο με τη διευκρίνιση «ερασιτεχνική - για προσωπική χρήση» .
Εκπαίδευση με αλληλογραφία δεν αναγνωρίζεται

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την Εγκύκλιο.

Κώδικας Δεοντολογίας

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ρεφλεξολόγων, για τη σωστή διατήρηση των Βασικών Αρχών του, υπενθυμίζει στα μέλη του και προτείνει τη σωστή χρησιμοποίηση των εξής όρων και λέξεων.

Περισσότερα...

Σκοποί Σωματείου

Οι σκοποί του Σωματείου είναι:
Η προστασία, η βελτίωση και η διατήρηση της φυσικής κατάστασης του ανθρώπινου οργανισμού με την εμβάθυνση στην μελέτη, την εξάσκηση και την εξειδίκευση της Ρεφλεξολογίας, με την προώθηση της επιμόρφωσης, της διδασκαλίας και την πρακτική εξάσκηση σ' αυτήν ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία θα βοηθούσε στην επίτευξη αυτού του σκοπού.
Μέσα για την επίτευξη του πιο πάνω σκοπού είναι:

Περισσότερα...

Έρευνα

Το χρονικό της έρευνας της Ρεφλεξολογίας στο Ωνάσιο Καρδιοχειρουργικό κέντρο.

 

Τον Οκτώβριο του 1988 ο υποδιευθυντής και ο επιμελητής της πρώτης καρδιοχειρουργικής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Κος Σταυρίδης και Κος Λουκάς αντίστοιχα, επικοινώνησαν με αντιπροσωπεία του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων για να προτείνουν την διεξαγωγή έρευνας στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο. Έπειτα από πολλές συναντήσεις αποφασίσθηκε και οργανώθηκε η μέθοδος αυτής της έρευνας.

 

Περισσότερα...

Ιστορία του Σωματείου

Ίδρυση Σωματείου

Η πρώτη συνάντηση ρεφλεξολόγων που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα ήταν το 1983 στην gallery ORA στην οδό Ξενοφώντος, στην Πλάκα. Εκεί συναντήθηκαν οι : Κολοβού, Μπαλωμένου, Ματζιβή, Βρέττα, Ανδρέου, Στραβελάκη, Αγαπητός, οι οποίοι υπήρξαν οι πρωτοπόροι και έβαλαν τις βάσεις για την δημιουργία του Σωματείου Ρεφλεξολόγων. 


Περισσότερα...